Manager: Duurzaamheidsprojecten Publieke Sector (NL)

Manager Publieke Sector met kennis van duurzaamheid

De publieke sector is constant in beweging. Door de energietransitie zijn (semi-) overheidsinstellingen constant op zoek naar geschikte projecten die kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Ideeën voor projecten zijn er genoeg, de financierbaarheid ervan is echter vaak onzeker. Het Klimaatakkoord geeft richting, maar concrete invulling van de ambitie en de middelen die daarvoor ter beschikking worden gesteld, is nog onduidelijk. Dit maakt het minder makkelijk om onderscheid te maken tussen haalbare en niet haalbare projecten. publieke instellingen vragen Zanders vaak als specialist in finance mee te denken over de haalbaarheid van duurzame projecten.

Jouw functie

Vanwege de toenemende vraag naar financieringskennis van projecten met een duurzaam karakter zijn wij op zoek naar een specialist duurzaamheid op manager-niveau. Samen met een projectmanager of financieel adviseur adviseer je opdrachtgevers bij het ontwikkelen en financieren van duurzame energievraagstukken.

Het klantenportfolio beslaat eigenlijk de hele (semi-)publieke sector: van provincies tot gemeenten en van woningcoöperaties tot zorginstellingen. Er komt in ons werk dan ook een grote variëteit aan vraagstukken voorbij, die bijvoorbeeld betrekking hebben op de haalbaarheid van bronnen als geothermie, restwarmte, biomassa of windmolens. Maar we werken ook aan de beantwoording van minder concrete vragen, zoals: ‘Welke opties heb ik om de woningvoorraad te verduurzamen?’ of ‘Hoe verduurzaam ik de industrie?’

De werkzaamheden van de specialist bestaan uit het adviseren en meedenken over de verschillende technieken, het doorgronden van exploitatiemodellen en het vertalen van deze modellen naar haalbaarheidsstudies en/of business cases. Jij bent dé specialist op het gebied van duurzaamheid. Je deelt je kennis met de junior en senior consultants binnen de organisatie, zodat ook zij inzetbaar worden op vergelijkbare projecten.

Verantwoordelijkheden

 • Luisteren naar, meedenken met en adviseren van klanten op verschillende niveaus binnen een organisatie, van beleidsmedewerker tot bestuurder.
 • Doorgronden van exploitatiemodellen en deze vertalen naar haalbaarheidsstudies en business cases.
 • Ontwikkelen van producten en concepten op duurzaamheidsgebied.
 • Managen van de projecten en het aansturen van junior consultants.
 • Uitbouwen van het netwerk van nieuwe en bestaande klanten.

 Om succesvol te zijn beschik je over

 • Een afgeronde master op technisch, bouwkundig of bedrijfskundig vlak.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Aantoonbare kennis van duurzaamheid, waaronder technische kennis van in ieder geval enkele van de genoemde bronnen, en kennis van wet- en regelgeving.
 • Aantoonbare ervaring met modelleren in Excel.
 • Affiniteit met financieringsvraagstukken, de publieke sector en consultancy is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Sterke communicatieve vaardigheden.
 • Goed analytisch vermogen.

Wij bieden jou

 • De mogelijkheid om jezelf neer te zetten als de expert op duurzame financieringsvraagstukken.
 • Uitdagende opdrachten bij diverse klanten in de publieke sector.
 • Onderdeel te zijn van een enthousiast team met een focus op plezier, teamspirit en persoonlijke ontwikkeling.
 • Tailormade trainingen en actieve deelname aan kennissessies.

Wie wij zijn

Wij zijn een toonaangevende onafhankelijke consultancy met drie expertisegebieden: Treasurymanagement, Risicomanagement en Corporate Finance. Sinds de oprichting in 1994 is Zanders uitgegroeid tot een internationaal gevestigde speler. Met meer dan 190 collega’s werken we vanuit onze kantoren in Nederland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, België, Verenigde Staten, Scandinavië en Japan. We adviseren multinationals, financiële instellingen en instellingen in de publieke sector. Het belang van de cliënt staat centraal, van strategie tot en met implementatie.

Leg je de lat hoog en wil je het beste uit jezelf halen? Dan is dit de functie voor jou!

Meer informatie: http://zanders.eu/nl/markten/publieke-sector-non-profit/

Contact

Zou je graag als Consultant willen werken? Graag ontvangen we jouw CV en motivatiebrief.

Vragen over deze vacature?
Vraag Petra Wijnholds.

Bel +31 35 692 8989
of stuur een e-mail

portret

Deel deze vacature