Over Zanders

We know a lot about a little

Toonaangevend in treasury, risk en corporate finance. We leveren consultancy en advies aan internationale klanten, zoals corporates, financiële instellingen, publieke sector en non-profitorganisaties.

Onze waarden

Specialistische kennis

Als inhoudelijke autoriteit binnen onze expertisegebieden volgen wij alle ontwikkelingen in de markt nauwlettend en passen we onze kennis op innovatieve wijze toe. Zo vinden onze consultants duurzame oplossingen en creëren zij meerwaarde.

Onafhankelijkheid

Onze onafhankelijkheid is tweeledig. In de eerste plaats werken we exclusief voor onze klanten. Dit verzekert hen van objectief en onpartijdig werk, en voorkomt belangenconflicten. Onafhankelijkheid vormt ook de basis van de governance en eigendomsstructuur van ons bedrijf; de aandeelhouders en ondernemers vormen samen het managementteam.

Het Zanders-DNA bestaat uit de volgende waarden:

  • Ambitie: we willen de beste zijn binnen ons werkgebied en preferred partner zijn voor onze klanten.
  • Passie: onze consultants zijn gedreven – als individu en in teamverband.
  • Duurzaamheid: we willen verantwoord bedrijfsvoeren om op lange termijn te kunnen blijven groeien.
  • Creativiteit: we zijn kritisch naar ‘het gebruikelijke’ en zoeken continu naar innovatieve en betere oplossingen.
  • Vrijheid: verantwoordelijkheid krijgen leidt tot ontwikkeling, een eigen mening en open communicatie tot innovatie.
  • Plezier: een belangrijke basis voor succes, want plezier op het werk leidt tot meer respect, openheid en creativiteit.

Facts & figures

project icon

3000+
Projects

project icon

35
Countries

project icon

500+
Customers

project icon

175
Consultants

Een vlucht van 25 jaar

Belangrijke succesfactoren van onze onderneming zijn de normen en waarden die ons onderling verbinden

2019

Zanders 25 jaar!

In 25 jaar zijn we gegroeid naar een consultancy kantoor met 175 collega’s en zes kantoren in Europa en de VS. We vieren ons 25-jarig bestaan met een groot feest en bereiden ons voor op de volgende 25 jaar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014

Afscheid oprichter

Twee decennia na de oprichting neemt naamgever Chris Zanders afscheid van het adviesbedrijf dat hij ieder jaar groter zag groeien. Gerbert van Grootheest maakt inmiddels deel uit van het MT.

 
 
 

2012

Verdere internationale groei

In 2012 heeft het bedrijf meer dan 100 professionals in dienst, met 20 verschillende nationaliteiten. Bijna de helft van de winst wordt buiten Nederland gemaakt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2008

Internationale expansie

In 2008 opent Zanders ook in het Verenigd Koninkrijk een vestiging. Twee jaar daarna volgt Zwitserland.

 
 
 

2005

Buitenlands avontuur

In 2005 wordt besloten de focus op het buitenland te versterken. Laurens Tijdhof begint daarom vanuit Brussel de buitenlandse markt op te bouwen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2003

Verhuizing naar Bussum

Als ook het pand in Zeist te klein wordt, verhuist Zanders naar Bussum. Tot op de dag van vandaag is dat het vestigingsadres: de Brinklaan 134.

 
 
 

1997

Uitbreiding

Na drie jaar barst het groeiende Zanders al uit de Utrechtse huisvesting en verhuist het naar Zeist. In de jaren die volgen, brengen Jaap Karelse, Bart-Jan Wittenberg en Sander van Tol nieuwe expertise in, waarmee het werkveld verder vergroot en de omzet gestaag doorgroeit.

 
 
 
 
 
 
 
 

1994

Oprichting Zanders

In 1994 besluiten Chris Zanders en Rob Naber als equal partners te gaan samenwerken als treasury-adviseurs binnen de firma Zanders & Partners. Ook Judith van Paassen maakt van meet af aan deel uit van het team dat werkt vanuit een kantoor in Utrecht.

Nu je weet wie wij zijn..