Consultant: Public Sector (NL)

Treasury- en risicomanagement is in de publieke sector een specialisme dat zich continu ontwikkelt. Door de veranderende regelgeving, groei ten gevolge van schaalvergroting en toenemende marktwerking, is de relevantie van treasury de laatste jaren toegenomen. Risicomanagement en met name het beheersen van financierings- en renterisico, krijgt een steeds prominentere plaats in de organisatie.

Wil jij onze cliënten in de publieke sector helpen meer grip te krijgen op de kasstromen en de financiële positie? Geef je carrière dan een vliegende star als Consultant bij Zanders!

Meer informatie over onze afdeling kun je vinden op: https://zanders.eu/nl/markten/publieke-sector-non-profit/

Jouw functie

Als Consultant ondersteun je collega’s bij de advisering op het gebied van treasury, financierings- en beleggingsoplossingen. We adviseren o.a. woningcorporaties, organisaties in het onderwijs en de zorg en overheden. De advisering loopt uiteen van de begeleiding van financieringstrajecten, het uitvoeren van een treasury scan en het opstellen van een treasury jaarplan, tot het doen van voorstellen voor het indekken van renterisico.

Je bent adviseur voor een aantal vaste klanten en daarnaast werk je op grote projecten waarbij je veel klantcontact hebt. Je werkt op verschillende projecten tegelijk waardoor je een divers takenpakket hebt. In deze sector zijn de relaties met de cliënten vaak van lange duur, daarom is goed relatiemanagement erg belangrijk.

Als adviseur binnen de publieke sector zal jouw grootste doel zijn om meer (maatschappelijke) waarde te creëren voor je cliënten. Door je in te leven in de vragen van cliënten en gebruik te maken van je expertise en die van je collega’s, is het resultaat een eerlijk en constructief advies.

Verantwoordelijkheden

 • Ondersteuning van collega’s bij het analyseren van de strategie, het beleid en de organisatie vanuit treasuryperspectief
 • Het identificeren en adviseren van concrete oplossingen op basis van ‘best practice’
 • Ondersteuning bij markt- en productontwikkeling

Om succesvol te zijn beschik je over

 • Een afgeronde master in Economie, Finance, Econometrie of een andere vergelijkbare kwantitatieve of financiële master
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Goed analytisch vermogen
 • Interesse in consultancy, de publieke sector en relatiemanagement
 • Een leergierige, ambitieuze en enthousiaste mindset

Wij bieden jou

 • De kans om expert te worden in treasury- en risicomanagement, in een team van ervaren consultants
 • Uitdagende opdrachten bij diverse klanten in de publieke sector
 • Onderdeel te zijn van een enthousiast team met een focus op plezier, team spirit en persoonlijke ontwikkeling
 • Deel te nemen aan ons Zanders Talent Program. In dit programma volg je, samen met de andere starters bij Zanders, trainingen op het gebied van Treasury, Risk en Finance. Daarnaast wordt je ondersteund om jouw CFA Level I te behalen. Én krijg je trainingen op het gebied van Consultancy, Leiderschap en Persoonlijke ontwikkeling

Wie wij zijn

Wij zijn een toonaangevende onafhankelijke consultancy met drie expertisegebieden: Treasurymanagement, Risicomanagement en Corporate Finance. Sinds de oprichting in 1994 is Zanders uitgegroeid tot een internationaal gevestigde speler. Met meer dan 190 collega’s werken we vanuit onze kantoren in Nederland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, België, Verenigde Staten, Scandinavië en Japan. We adviseren multinationals, financiële instellingen en instellingen in de publieke sector. Het belang van de cliënt staat centraal, van strategie tot en met implementatie.

Leg je de lat hoog en wil je het beste uit jezelf halen? Dan is dit de functie voor jou!

By applying for a role at Zanders, you give us approval to use and retain your personal details. Taking into account Zanders’ nature of enterprise, you are expected to behave to a high moral standard. A Pre-Employment Screening (PES) by a third party is part of the application process.

Questions about this vacancy?
Ask Deborah Siahaija.

Call +31 35 692 89 89
or send an e-mail

portret

Share this vacancy