Koen Reijnders

Director, Public Sector

Binnen de publieke sector (PS) opereer je relatief snel op een hoog niveau binnen de organisatie, omdat onze tak van sport niet tot de kernexpertise van deze klantgroep behoort.

Wat verrast je het meest en wat is jouw grootste uitdaging bij Zanders?

“Na tien jaar bij Zanders zijn er nog weinig echt grote verrassingen. Wat ik opvallend vind is dat meerdere mensen al vele jaren bij Zanders werken, terwijl het verloop in de consultancywereld gemiddeld juist groot is. Tien jaar in dienst is bij Zanders geen uitzondering. Verder hebben we een platte organisatie; op de werkvloer is de hiërarchie niet merkbaar. De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat eenieder op de afdeling zo goed mogelijk in zijn of haar kracht kan werken. De projecten moeten voor iedereen leuk en interessant zijn.”

Waarom is Zanders voor jou nog steeds een passende werkgever?

“Een belangrijke reden is dat ik nog steeds veel leer, omdat mijn rol binnen het bedrijf en binnen het team steeds verandert. Daarbij is de werksfeer goed, staan mijn collega’s er altijd voor open om elkaar te helpen en staat het MT open voor ideeën en suggesties. Het is gewoon erg leuk om met een ambitieuze, slimme groep mensen te werken.”

Wat maakt het werken met klanten in de publieke sector zo interessant?

“Binnen de publieke sector (PS) opereer je relatief snel op een hoog niveau binnen de organisatie, omdat onze tak van sport niet tot de kernexpertise van deze klantgroep behoort. Sterker nog sommige van onze klanten hebben geen treasurer, waardoor we snel waarde kunnen toevoegen. Ook hebben we met veel klanten een langjarige relatie, waardoor je de klant steeds beter leert kennen en een goede relatie kan opbouwen.”

Waar help je klanten mee?

“We helpen onze klanten met veel verschillende zaken, waaronder het structureren en arrangeren van financiering, het inrichten van de treasury-organisatie, het op interim basis invullen van de treasuryfunctie, strategisch financiële advies aan het Bestuur en het bouwen en leveren van modellen voor onze klanten.”

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als director?

“Als director binnen PS heb ik verschillende verantwoordelijkheden. Zo ben ik manager van een team van consultants, die ik help in hun ontwikkeling binnen Zanders. Ik zie mezelf daarbij vooral als sparringpartner voor de consultant, die ik probeer te faciliteren. Daarnaast ben ik binnen de afdeling verantwoordelijk voor HR en recruitment. Tot slot is het belangrijk om business development te doen en zelf ook omzet te realiseren.”

Wat is het Zanders Accelerator Program (ZAP) en hoe heb je het ervaren?

“Het Zanders Accelerator Program (ZAP) is bedacht voor ervaren consultants die net als (people)manager zijn begonnen, of op het punt staan om dit te gaan doen. In ruim een jaar doorloop je met een vaste groep een traject bestaande uit zes onderdelen. Daarbij wordt van je verwacht dat je de training direct in de praktijk toepast. Mijn ervaringen met ZAP zijn erg positief. Het is mooi dat we zo’n programma hebben voor mensen die al wat langer bij het bedrijf werken, het helpt verdere ontwikkeling en versterkt de onderlinge band.”

Tot slot: je bent ook betrokken bij de Innovation Desk van Zanders. Wat is jouw rol daarin?

“Ik maak daar deel uit van het Investment Committee, die bestaat uit een aantal ervaren consultants en een aantal MT-leden. Wanneer iemand een idee heeft en dat samen met het innovation Core Team verder heeft uitgewerkt, beoordelen wij het door kritische vragen te stellen om te ontdekken of het idee op de lange termijn kan bijdragen aan de strategie van Zanders. Het is erg leuk om daarover mee te denken!”

Study: Master Finance, University of Groningen
Consultant at Zanders since: 2008
Director at Zanders since: 2020

More stories

Pieter Sermeus

Manager, Corporates

Bart van der Pijl

Consultant, Financial Institutions

Siska van Hees

Manager, Financial Institutions

Mitchell Ponder

Senior Consultant, Financial Institutions

Alina Tincu

Manager, Corporates

Thomas Haartsen

Senior Consultant, Financial Institutions

Jelmer Lichthart

Manager, Financial Institutions

Christian Veldhuijzen

Consultant, Financial Institutions

Niels Felix

Manager, TM4FI (Treasury Management for Financial Institutions)

Elise Moeijes

Consultant, Financial Institutions