Bart van der Pijl

Consultant, Financial Institutions

Zanders hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling

Sinds januari ben ik in dienst bij Zanders en dat bevalt goed! Als consultant bij de afdeling Financial Institutions zit ik op verschillende projecten bij verschillende klanten. In mijn eerste project werkte ik voor een verzekeraar; nu werk ik voor een Nederlandse bank. In korte tijd bij een klant leer je ontzettend veel. Op deze manier leer je veel in korte tijd, bij verschillende klanten op verschillende projecten. Dat is voor mij wat consultancy leuk maakt.

Tegen het einde van mijn master Econometrie ben ik mij gaan oriënteren op een baan in de financiële sector. Om veel aspecten van de financiële sector te kunnen ontdekken, wilde ik graag starten bij een consultancy-bedrijf.

Waarom Zanders?

1. Van idee tot implementatie:
Een van de redenen dat ik voor Zanders heb gekozen, is om consultant te worden in de financiële sector zonder de hele dag te programmeren of excel-sheets te bouwen. Niet dat dat niet belangrijk is, maar ik wil graag meedenken aan de oplossing. Programmeren is daarbij een middel om het doel te bereiken; niet een doel op zich. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij het hele traject, ‘van idee tot implementatie’. Laat dat nou net de slogan van Zanders zijn.

2. Kleinschalig en persoonlijk
Zanders is met 160 werknemers een relatief klein consultancy-bedrijf. Voor mij heeft dit juist de doorslag gegeven. Ik merkte tijdens mijn sollicitatie dat Zanders veel waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling. Dit komt onder anderen naar voren in het Talent Program, wat je in het eerste jaar van je dienstverband volgt. Het bestaat uit drie weken (waarvan de derde in Spanje) waarin je je nieuwe collega’s, Zanders en het vak leert kennen.

3. Ruimte voor ontwikkeling
Een andere reden voor mijn keuze voor Zanders, is dat ik tegen het einde van mijn studie al parttime aan de slag kon bij Zanders. Je wordt dan niet binnengehaald om koffie te halen, maar mag echt meewerken aan projecten voor klanten. Dat maakt het werk uitdagend en interessant. Een werkstudentschap is een mooie manier om kennis te maken met het consultancy-vak en met Zanders! Eenmaal fulltime aan de slag eindigt de uitdaging niet. Er zijn mogelijkheden om verschillende projecten te doen, eventueel op verschillende afdelingen en in verschillende landen.

Study: Master Quantitative Finance, Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
Consultant at Zanders since: 2018

More stories

Thomas Haartsen

Senior Consultant, Financial Institutions

Siska van Hees

Manager, Financial Institutions

Niels Felix

Senior Manager, TM4FI (Treasury Management for Financial Institutions)

Jelmer Lichthart

Manager, Financial Institutions

Elise Moeijes

Consultant, Financial Institutions

Christian Veldhuijzen

Consultant, Financial Institutions

Bart van der Pijl

Consultant, Financial Institutions

Mitchell Ponder

Manager, Corporates

Pieter Sermeus

Senior Manager, Corporates

Michiel Putman Cramer

Senior Manager, Corporates